Excite

Jules Verne geëerd met Google-doodle

Wie vandaag naar Google.nl gaat bevindt zich direct 20.000 mijlen onder de zee. De zoekmachine besteedt aandacht aan de 183e geboortedag van de Franse schrijver Jules Verne. Op de Google-doodle, die het standaard logo vervangt, zijn instrumenten en patrijspoortjes van de onderzeeër Nautilus te zien.

Met die onderzeeboot maakte kapitein Nemo in het boek 20.000 mijlen onder de zee onwaarschijnlijke reizen waarin hij het onder andere moest opnemen tegen een gigantische inktvis. Schrijver Jules Verne was een pionier op het gebied van sciencefiction en heeft vele populaire titels op zijn naam staan. Bekend zijn De reis om de wereld in 80 dagen en Naar het middelpunt der aarde. De boeken van Verne zijn ongelofelijk meeslepend en ware page-turners.

In zijn boeken deed de Franse schrijver vaak voorspellingen over de toekomst. Ruim 100 jaar voordat de Amerikanen als eerste een reis naar de maan maakten voorspelde Jules Verne een dergelijke trip. Niet helemaal accuraat natuurlijk; hij vermoedde dat de eerste ruimtereizigers met een reusachtig kanon zouden worden afgeschoten in plaats van met een raket.

Jules Verne liet het leven in 1905, op 77-jarige leeftijd. De Fransman is nog steeds erg populair. In 2005 werden zijn bekendste titels opnieuw uitgegeven in Nederland. Google brengt met de doodle een mooie hommage aan de schrijver die samen met Hugo Gernsback en H. G. Wells bekend staat als de geestelijk vader van het sciencefiction genre.

Afbeelding: Flickr, gebruiker paukrus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020