Excite

Julia Gnuse verandert huidaandoening in wereldrecord

Iedereen die wel eens een puistje of een vlekje heeft gehad, weet hoe vervelend huidziektes kunnen zijn. Je voelt je onzeker, het voelt niet prettig en je hebt het idee dat iedereen naar je kijkt. Is natuurlijk naar. Nu kun je er voor kiezen om daar medisch een oplossing voor te verzinnen of je halve maandsalaris uit te geven aan huidproducten, maar er is ook nog een derde oplossing. Tatoeages. Jawel, daar wel eens aan gedacht? Julia Gnules wel. Zij had ooit een huidaandoening en besloot dat te verhullen met een tatoeage. Zoals het wel vaker gaat met dat soort inkt, werkte het verslavend. Inmiddels is Gnules de meest getatoeëerde vrouw ter wereld.

Maar liefst 95 procent van haar lichaam is voorzien van tatoeages. Het levert haar de bijnaam 'illustrated lady' op. Dat is een nogal uit de hand gelopen hobby, uiteraard. De afbeeldingen waar Julia Gnules voor kiest lopen uiteen van scenes uit de jungle tot tekenfilmfiguren en zelfs haar favoriete acteurs komen voorbij. In wezen is ze een lopend stripboek geworden. Of er mogelijkheden zijn om ook de laatste 5 procent van het lichaam te beschilderen, is niet bekend. Wel dat ze voorlopig niemand hoeft in te halen. Ze houdt het Guiness World Record voor tatoeages op een vrouw.

De huidziekte die Gnules heeft, is overigens wel ernstig. Het heet porphyria en komt er op neer dat je enorme blaren krijgt als de huid wordt blootgesteld aan de zon. Een naar verhaal, uiteraard. De blaren lieten littekens achter en die probeert ze met inkt te verhullen. Na de eerste tatoeages was ze onmiddellijk verslaafd en wilde ze alleen maar meer. Ze kan ook medicijnen nemen tegen de huidziekte, maar de bijwerkingen daarvan zijn bijna net zo ernstig als de ziekte. Bovendien kan ze nu weer in de zon komen. Dat is ook wel een voordeel.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021