Excite

Julia Poch beschadigt imago Transavia

Julia Poch veroorzaakt grote problemen voor Transavia. Deze week werd bekend dat de piloot ooit in Argentinië vliegtuigen bestuurde die gebruikt werden voor de beruchte dodenvluchten. Daarbij werden politieke tegenstanders van het regime in een vliegtuig gezet en op grote hoogte er uit geschopt. Julia Poch, die nu vakantiegangers vervoerd met zijn vliegtuig, bestuurde ooit zulke vliegtuigen.

Uit een brief van de directie van Transavia aan haar personeel blijkt nu dat de directie al op de hoogte was van de geschiedenis van de Argentijnse piloot. Desondanks mocht de piloot vluchten uitvoeren voor Transavia. Niet dat gevreesd moest worden dat Julia Poch af en toe de luiken open zou gooien, maar iemand die aan zulke gruweldaden heeft meegewerkt zou niet zonder slag of stoot in de reguliere luchtvaart aan de bak moeten kunnen.

Na een gesprek met Julia Poch in 2006, samen met de AIVD, besloot de directie dat hij gewoon mocht vliegen voor Transavia. Er waren toentertijd namelijk al geruchten over de historie van de piloot. Deze werden terzijde geschoven en Transavia was weer een piloot rijker. Transavia wil nu vooral de rust bewaren en intern alle processen eens nader bekijken. Maar de schade aan het imago is allang voltrokken, uiteraard.

Afbeelding: Geenstijl.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018