Excite

Justin Bieber verkozen tot Artist of the Year

Justin Bieber is er in geslaagd zijn enorme schare fans en zijn immense populariteit om te zetten in wat tastbare bewijzen van zijn kwaliteiten: hij wist tijdens de American Music Awards maar liefst vier Awards in de wacht te slepen, waaronder een voor Artist of the Year.

De 16-jarige zanger die beroemd werd via zijn filmpjes op YouTube, mocht ook de awards voor Pop/rock Male, Best Breakthrough Artist en Album of the Year mee naar huis nemen. Met deze prijzen is hij de allerjongste artiest ooit die AMA-prijzen in de wacht wist te slepen.

Hij deelde zijn prestatie wel met zijn ontdekker, Usher. Direct nadat hij zijn award in ontvangst mocht nemen, vroeg hij Usher op het podium en noemde hij hem onder meer zijn mentor, zijn beste vriend en zijn grote broer. Usher kon direct blijven staan, want die kreeg zelf een award voor Male Soul/R&B Artist en een award voor zijn album Raymond v. Raymond.

Met zijn vier awards was Bieber de grootste winnaar van de avond. Hij versloeg onder meer Eminem en Usher. Die kregen overigens zelf ook wel nog de nodige awards. Andere winnaars van deze avond waren Taylor Swift, Black Eyed Peas, Lady Antebellum en Michael Bublé.

Bieber kan zijn vier awards bij de andere veertien awards zetten die hij eerder dit jaar al won.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ragerage

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018