Excite

‘Justitie doet te weinig aan sekshandel’

Volgens de Haarlemse advocaat Hans Gaasbeek moet justitie meer doen tegen de verdwijning van kinderen uit allerlei landen die geronseld worden voor de prostitutie. Dat stelt de jurist in een brief aan staatssecretaris van Justitie Fred Teeven.

Zelf is Gaasbeek advocaat van twee Nigeriaanse meisjes die spoorloos verdwenen. Vermoed wordt dat de twee in de prostitutie zijn beland. En dat is het topje van de ijsberg, denkt Gaasbeek. Uit onderzoek is gebleken dat voortdurend kinderen worden gesmokkeld. Zelfs jongeren die onder toezicht staan en kinderen uit opvangcentra verdwijnen bij bosjes.

De advocaat stelt verder dat het bekend is dat tientallen Nigeriaanse meisjes zijn geronseld. Daarnaast zouden ook kinderen uit Guinee, India, Pakistan en Roemenië in de seksindustrie worden gedwongen. De minderjarigen zouden worden gebruikt voor prostitutie in het buitenland, verschillende vormen van sekshandel en zelfs kinderporno.

Gaasbeek vind dat de Nederlandse overheid hier iets aan moet doen, helemaal nu de EU prioriteit heeft gesteld aan het tegengaan van mensenhandel. ‘Er is sprake van een structureel probleem,’ zo zegt de raadsman. Hij meent dat Nederland verplicht is de handen uit de mouwen te steken voor deze kinderen. De timing van Hans Gaasbeek is goed gekozen. Nederland is momenteel in de ban van ontmaskerde pedoseksuelen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mystic_mabel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020