Excite

Kansarme jongeren krijgen gratis reisje naar New York

De kogel is door de kerk. Volgens de stadsdeelraad van De Baarsjes, een wijk in Amsterdam, mag het jongerenproject naar New York doorgaan. Twaalf kansarme jongeren uit het stadsdeel gaan op reis naar New York, waar ze in de rivier de Hudson op een replica van een VOC-schip zullen varen. Ze leren er knopen leggen, krijgen geschiedenisles en doen sociale vaardigheden op. Het project gaat 25.000 euro kosten.

De VVD tekende protest aan tegen het project, omdat er genoeg andere projecten zouden lopen in De Baarsjes. De Amsterdamse wijk heeft behoorlijk wat kansarme jongeren en voor al die jongeren worden constant in de wijk projecten georganiseerd. Deze projecten kosten een stuk minder dan de reis naar New York. De stadsdeelraad heeft echter het protest van de VVD verworpen. In 2010 zal het project doorgang vinden.

Er zijn wel enkele voorwaarden aan het project verbonden. Zo mogen er alleen kansarme jongeren mee die zich netjes hebben gedragen. Geen strafblad dus, en ook geen slechte reputatie. Bovendien moeten de deelnemers van de reis naar New York een handtekening zetten onder de belofte zich na de reis in te zetten voor De Baarsjes. Op die manier wordt het project verantwoord. Voorlopig gaat het overigens om een plan, dat door de stadsdeelraad verder moet worden uitgewerkt.

Afbeelding: Flickr, joiseyshowaa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020