Excite

Kanshebbers Oscar Beste Liedje bekend gemaakt

In februari worden de Oscars weer uitgereikt en afgelopen week werd bekend gemaakt welke liedjes kans maken op de titel ‘Beste liedje van 2010’. Er zijn maar liefst 41 kanshebbers. De grote winnaar van de nominaties is Burlesque. Deze film met Cher en Christina Aguilera dingt met drie nummers mee naar de Oscar.

Ook andere bekende namen, zoals Janet Jackson, Gwyneth Paltrow en Alanis Morissette komen voor op de lijst. Overigens gaat het hier alleen nog om de longlist. De shortlist zal voor 25 januari – de bekendmaking van de nominaties voor de Academy Award – opgesteld worden en slechts vijf liedjes bevatten. De winnaar zal dan tijdens de ceremonie op 27 februari in het Kodak Theater in Los Angeles bekend worden gemaakt.

Gwyneth Paltrow is misschien een wat opvallende naam op de lijst, maar het is niet voor het eerst dat de actrice furore maakt als zangeres. Ook in haar film Duets, die uitkwam in 2000, zong ze. Voor haar nieuwste film, Country Strong, waarin ook Gossip Girl-actrice Leighton Meester een rol speelt, zong ze twee tracks. Een van die nummers, Me and Tennessee, zingt ze samen met countryzanger Tim McGraw. Dit nummer is geschreven door Chris Martin van Coldplay, de echtgenoot van Gwyneth.

Vorig jaar werd het liedje The Weary Kind uit de film Crazy Heart van Jeff Bridges verkozen tot het allerbeste nummer van dat jaar.

Afbeelding: Flickr account endi_

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020