Excite

Kapitein rampcruise uit de cel

Na één nachtje in de cel mag kapitein van Costa Concordia Francesco Schettino, 52, weer naar huis toe. Voorlopig blijft hij onder huisarrest staan. Vanuit verschillende plekken in de wereld zijn verbaasde reacties gekomen op de vrijlating van 'Captain Coward,' omdat de reddingsoperatie nog in volle gang is. Op dit moment wordt nog naar 24 vermiste passagiers en crewleden gezocht, er zijn inmiddels 11 doden geborgen.

Beschuldiging

Hoewel de kapitein in de regel als laatste van boord gaat, was dat in het geval van Schettino anders. Uit opnames van de de kustwacht blijkt dat de kapitein al op een reddingsboot zat, terwijl de evacuatie nog in volle gang was. Zijn excuus? "Ik ging alleen maar vroeger van boord toen ik in een reddingsboot viel omdat het schip onverwachts kantelde. Ik was mensen aan het helpen." Hij ondersteunt zijn wonderbaarlijke verhaal met het feit dat hij geen reddingsvest droeg, maar hij die gegeven zou hebben aan één van de passagiers. Schettino wordt verdacht van doodslag en het voortijdig verlaten van het cruiseschip.

Ramp

Op vrijdag 13 januari sloeg het noodlot toe toen cruiseschip Costa Concordia te dicht langs de Italiaanse kust voer en daarbij een rif raakte. Veel passagiers zaten rond die tijd te eten. De reddingsoperatie verloopt langzaam. Het scheepswrak ligt op zijn zijkant op de zeebodem bij het eiland Isola del Giglio, vlak bij een afgrond. Er bestaat een risico dat het schip wegglijdt en in de diepte verdwijnt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020