Excite

Kat alarmeert buren bij brand

Wat doe je als je baasjes op pad zijn om kerstinkopen te doen, en er brand ontstaat in je woning? Dan open je snel een raam, zodat de buurt gauw genoeg de rook ziet, en hulp kan gaan halen. Dat deed de vijfjarige kat Pepper in het Engelse Totnes. Door zijn heldhaftige optreden kon de lokale brandweer tijdig ingeschakeld worden en is niemand gewond geraakt bij de brand.

Terwijl zijn eigenaren weg waren, vatte een magnetron in het huis vlam, waardoor er brand ontstond. Pepper sprong op het aanrecht en opende door met zijn poot tegen een metalen klink te duwen het raam. Terwijl de kat zichzelf op die manier bevrijdde, zagen de buren rook uit de woning komen. Zij alarmeerden de brandweer die het vuur op tijd kon blussen. Volgens de brandweermannen was de schade vele malen groter geweest, als Pepper niet in actie was gekomen.

De bewoners van het huis zeggen dat Pepper vanaf kleins af aan zichzelf aangeleerd heeft het raam te openen. Hij deed dat voor het eerst op een feestje, waar hij waarschijnlijk de herrie wilde ontvluchten. Sindsdien maakt hij regelmatig het raam open, en bepaalt zelf wanneer hij in de buurt op avontuur gaat.

Je kunt je natuurlijk afvragen of de kat in kwestie überhaupt wist dat hij zijn huis op dat moment redde, of gewoonweg naar buiten wilde vluchten… maar dat zijn details. De eigenaren van Pepper zijn trots op hun huisdier en hebben gezegd hem extra te willen verwennen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ihas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021