Excite

Kat als psycholoog

Eerder al berichtte Excite over een Amerikaanse kat die voor de rechtbank moest verschijnen. Dat Amerikanen niet goed weten wat ze met katten aan moeten blijkt uit het verhaal van psycholoog Steve Eichel. Omdat hij het belachelijk was hoe makkelijk men zich in Amerika als psycholoog kan inschrijven, probeerde hij zijn kat in te schrijven. Met succes.

Om een vereist certificaat te ontvangen, moest kersverse psycholoog Zoë D. Katze slecht een klein bedrag te betalen. Omdat er verder niets gecontroleerd werd, was de kat van Eichel zomaar gecertificeerd. Met het certificaat konden een aantal andere certificeringen ook binnengetikt worden.

Vervolgens werd er een lidmaatschap van de American Psychotherapy Association aangevraagd. En ook dat lukte, al moest Eichel wel een CV voor poeslief bedenken.

In het CV stond vermeld dat Zoe D. Katze een aantal artikelen over bevallingen had geschreven. Een journalist stuurde vervolgens een aantal mailtjes, vragend om hulp bij een artikel. Eichel moest toen wel vertellen dat psychotherapeut Katze eigenlijk een kat was.

Volgens Eichel is zijn kat het levende bewijs dat een paar papiertjes alleen geen garantie geven voor een goede therapeut. Het hele verhaal staat te lezen op Eichel’s website.

Afbeelding: Flickr, gebruiker secret tenerife

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021