Excite

Kat neemt al vier jaar dezelfde bus

Katten zijn slimme dieren. Denk ik. Ze hebben in ieder geval een ingebouwde TomTom, waardoor ze altijd weer netjes thuis komen, waar ze ook zijn. Maar ook het schema van de bus is voor een kat niet te ingewikkeld om te onthouden. Casper, een 12-jarige kat uit het Engelse Plymouth, neemt bijvoorbeeld elke dag de bus om 10.55 bij de halte voor zijn huis. Hij neemt bus No3 een heel rondje mee en stapt dan weer uit bij dezelfde halte. En dat doet Casper al vier jaar lang. Want Casper houdt van de bus.

Caspers baasje, de 65-jarige Susan Finden, is niet heel verbaasd over het gedrag van haar kat. Ze heeft hem zelfs Casper genoemd juist omdat hij soms spoorloos kon verdwijnen, net als een spookje. Nu ze weet waar hij aan het eind van de ochtend elke dag uithangt, moet ze grinniken. Eerst geloofde ze het niet toen chauffeurs het tegen haar zeiden, maar nu is het wel logisch voor haar. Casper houdt van mensen en de bus stopt voor de deur. Dus dat de oude kater zichzelf in en uit de bus helpt, ligt voor de hand. Dat hij dat elke dag, vier jaar lang, op dezelfde tijd doet is natuurlijk wel bijzonder.

De buschauffeurs zijn inmiddels aan Casper gewend, die zich vaak opkrult op de achterbank, of tussen de benen van passagiers gaat liggen. De busmaatschappij zegt geen last te hebben van Casper de buskat. Er hangt zelfs een memo in de kantine waarmee chauffeurs geattendeerd worden dat bij welke halte Casper er weer uit moet. Het beestje wordt immers ook al een dag ouder. Dat de kat al vier jaar zwart rijdt, vindt de maatschappij blijkbaar weer niet erg.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020