Excite

Kate bevalt van een meisje

  • © Getty Images
Kate Middleton, de echtgenote van Prins William van Engeland, is zaterdag bevallen van een dochter. De 'Duchess' werd vanmorgen om 6 uur opgenomen in het St. Mary's ziekenhuis en beviel vrij snel daarna van een gezonde dochter. Daarvoor had ze al vijf uur last van weeën gehad. William was ook aanwezig bij de geboorte.

De komst van de nieuwe koninklijke telg werd aangekondigd door een woordvoerder van Kensington Palace. Die gaf aan dat de koningin en iedereen van de koninklijke familie ontzettend blij waren met het nieuws. Ook vertelde de woordvoerder dat het met Kate en haar baby goed gaat. Het zusje van prins George, die in 2013 in hetzelfde ziekenhuis geboren werd, is de vierde in lijn voor de troonopvolging. Ook krijgt ze de titel 'prinses'. Eerder was dit niet het geval, maar een wetswijziging in 2012 veranderde deze zaak.

Ook opa Charles zal blij zijn met de nieuwe toevoeging aan de familie. Hij gaf eerder al aan dat hij uitkeek naar de dag dat hij opnieuw opa werd, maar dat hij wel hoopte dat het dit keer een meisje zou worden. Hij en zijn ex-vrouw Diana zouden destijds ook graag een meisje in hun midden hebben verwelkomd. Ook William zou gehoopt hebben op een meisje, hoewel zijn broer Harry aangaf dat hij dan waarschijnlijk niet wist waar hij aan begon.

Kate werd op 29 april nog in het openbaar gespot en leek maar weinig last te hebben van haar zwangerschap. Ook bracht ze nog wat dagen door met haar ouders en bezocht ze met haar zoontje een kinderboerderij. Het is nog niet bekend hoe het nieuwe prinsesje gaat heten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020