Excite

Kate kotst van de Titanic-soundtrack

Kate Winslet nam geen blad voor de mond toen ze werd geïnterviewd op MTV naar aanleiding van de 3D release van Winslets grootste filmsucces Titanic. Over de titelsong My heart Will Go On zei ze: “Ik moet ervan kotsen.” Direct daarna bedacht Winslet zich: “Nee, dat had ik niet moeten zeggen,” verontschuldigde ze zich, “Zo bedoel ik het niet.”

Rose achtervolgt Kate

Kate Winslet wordt al sinds 1997 toen Titanic werd uitgebracht, achtervolgt door haar karakter Rose. “Als ik het nummer hoor dan wou ik dat ik kon zeggen: ‘Oh, luister allemaal! Het is het nummer van Celine Dion!’ Maar zo voel ik het niet.” Vaak denken mensen dat ze de leukste thuis zijn door Kate te confronteren met haar rol van de elitaire Rose door Celine Dion te draaien: “Als ik een bar binnenloop vindt iedereen het leuk om me te ‘verrassen’ door het nummer op te zetten en dan willen ze vaak dat ik ga meezingen ook. Dat doe ik dus niet.” Ook flauwe Titanic-gerelateerde grapjes maken Kate Winslet al jaren het leven zuur: “Als ik op een boot stap dan zeg ik gelijk: ‘geen grapjes ok? Of maak ze nu meteen maar, dan zijn we daar vanaf.’”

Titanic 3D

Afgelopen dinsdag ging de 3D versie van Titanic in première. De eerste reacties zijn bijzonder positief: James Cameron, regisseur van Titanic, heeft de 3D technieken op een goede manier weten toe te passen in de 14 jaar oude film. Kate Winslet vond het naar eigen zeggen nog wel even moeilijk om zichzelf terug te zien: “Mijn Amerikaanse accent was vreselijk en ook mijn acteerprestaties konden beter. Ik dacht echt: ‘kan ik dit niet overdoen?’” De 3D versie van Titanic is vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen te zien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020