Excite

Kate Middleton ontwerpt eigen jurk

Bij een droomhuwelijk hoort een droomjurk. Dat heeft Kate Middleton goed begrepen. De 29-jarige Britse schone heeft dan ook haar eigen trouwjurk ontworpen. Ja, trouwen met een prins heeft zo zijn voordelen.

Ingewijden vertelden aan de Britse krant The Daily Mail dat Kate direct nadat het huwelijk met prins William was aangekondigd, contact heeft opgenomen met een aantal ontwerpers om haar te helpen bij het ontwerpen van de perfecte jurk. Uiteindelijk is Kate uitgekomen bij de onbekende ontwerpster Sophie Cranston.

Overigens moet onbekend hier ook met een korreltje zout worden genomen. Cranston werkte namelijk eerder samen met topontwerpers als Alexander McQueen en Alice Temperly. Ook richtte ze in 2002 een eigen kledingmerk op, waarmee ze sterren als Emma Watson en Jerry Hall kleedde.

Volgens een ingewijde heeft Kate zelf veel invloed op het ontwerp van de jurk, dat tot aan het huwelijksfeest geheim moet blijven. Kate heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en heeft een jaar in het Italiaanse Florence gewoond. Ze liet zich dan ook inspireren door het Renaissancetijdperk. Ook zou er een link te leggen zijn tussen Kate’s jurk en de jurk waarin William’s moeder Diana dertig jaar geleden trouwde.

Het huwelijk komt nu wel heel erg dichtbij. Volgende week vrijdag zal het koppel elkaar het jawoord geven in de Westminster Abbey. Hoewel niet van adel, dragen ook de ouders van Kate hun steentje bij. Naar verluidt zouden zij ruim honderdduizend euro bijdragen aan het feest.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Oldmaison

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020