Excite

Kate Middleton ook bloot in Deens blad

De veelbesproken naaktfoto’s van de Britse prinses Kate Middleton staan na publicatie in een Frans tijdschrift, nu ook in een Deens tabloid. Volgens de hoofdredacteur van het blad SE og HØR is het zijn journalistieke plicht om de foto’s te publiceren. Ook al zou het blad daardoor in de juridische problemen komen.

Unieke foto’s

Hoofdredacteur Kim Henningsen zegt tegen de Britse krant The Daily Mail: “Het zijn unieke foto's. Het is mijn taak ze te publiceren. Als het Britse koningshuis ons voor het gerecht wil brengen dan is dat maar zo.” Het Deense blad in inmiddels het vierde Europese medium die ervoor kiest de blootfoto’s van Middleton te publiceren.

Blote billen

Op de naaktfoto’s is te zien hoe de vrouw van prins William haar bikinibroekje verwisseld. Eerder waren er al foto’s gepubliceerd waarbij de prinses haar bovenstukje uitdoet. De Denen worden dus getrakteerd op het Koninklijke achterwerk van Kate Middleton. De foto’s worden door SE og HØR niet op het internet geplaatst. De andere eigenaren van de foto’s deden dat wel.

Inbraak op privacy

Ondertussen is in Frankrijk het blad Closer verboden de foto’s te gebruiken in toekomstige publicaties. Bovendien is het Franse Openbaar Ministerie een onderzoek gestart naar de al dan niet criminele aard van de inbraak op de privacy van het Britse paar. De foto’s zijn namelijk genomen op privéterrein, toen William en Kate vakantie vierden in het zuiden van Frankrijk. De hoofdredactrice van Closer, Laurence Pieau, kreeg doodsbedreigingen na de publicatie van de paparazzifoto's. Het Franse blad was de eerste die de foto’s van Kate Middleton publiceerde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020