Excite

Kate & William winnen het van Bin Laden

Als het gaat om online aandacht, winnen Kate en William het van Bin Laden. De Royal Wedding die afgelopen vrijdag in Londen plaatsvond, is nog steeds voor veel websites het gesprek van de dag.

Het nieuwsfeit dat de belangrijkste vijand van Amerika nu eindelijk gepakt is, wist op het hoogtepunt 4,1 miljoen views per seconde te trekken. Het huwelijk van de Britse prins en zijn ‘Waity Katy’ haalde een recordaantal views van meer dan 5 miljoen per seconde. Hoewel 4,1 miljoen zeker nog wel veel lijkt, haalt Bin Laden met deze score niet eens de top tien.

Op Twitter bleek wel heel veel aandacht te zijn voor het heengaan van Bin Laden. Meer dan 4.000 tweets per seconde worden er aan hem gewijd. Hiermee scoort Bin Laden ongeveer even goed als de Super Bowl van 2010. De aardbeving en tsunami in Japan deden het wel weer wat beter op Twitter; daarover werd maar liefst 6.000 keer getweet per seconde.

Of de dood van Bin Laden echt heel erg veel invloed zal hebben, is maar de vraag. Volgens experts zou Bin Laden al hebben afgedaan in de Arabische wereld en zou zijn invloed dus sowieso al niet meer zijn wat deze ooit geweest is. Dit geldt niet alleen voor Bin Laden, maar ook voor Al-Qaeda in het algemeen.

Afbeelding: Flickr account Anita_Arcoiris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021