Excite

Kathy Kirby overleden op 72-jarige leeftijd

Degenen onder ons die al iets ouder zijn kunnen zich Kathy Kirby vast nog wel herinneren. De Britse zangeres, die in de jaren zestig een aantal hits scoorde, is donderdag op 72-jarige leeftijd overleden.

De blonde Kirby, die eigenlijk Kathleen O’Rourke heette, had haar grootste successen tussen 1963 en 1965. Vooral Secret Love zal bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Ook vertegenwoordigde ze in 1965 het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisie Songfestival met het nummer I Belong. Hiermee werd ze tweede.

Kirby stond bekend als een pin-up in de traditie van Marilyn Monroe. Toch werd het succes steeds minder. In 1977 kwam ze zelfs in het nieuws omdat ze volledig bankroet was gegaan. Begin jaren tachtig probeerde Kirby nog een keer terug te komen met een cover van het nummer She van Charles Aznavour, dat ze omdoopte tot He. Uiteindelijk ging de zangeres rond haar veertigste met pensioen. ‘Ik heb vanaf mijn zestiende altijd hard gewerkt, maar nu merk ik dat het best lekker is om niet te werken,’ zei ze destijds.

Kirby overleed in Londen, na een kort ziekbed. ‘Ze zal ontzettend gemist worden door haar vrienden en familie, die al die jaren loyaal aan haar zijn geweest,’ liet haar familie in een verklaring weten.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020