Excite

Keira Knightley oefent seks voor de camera

In de film A Dangerous Method speelt Keira Knightley een psychiatrische patiënt die ervan houdt als ze hard geslagen wordt tijdens de seks. Keira heeft speciaal voor de harde scènes met de regisseur van de film David Cronenberg via Skype geoefend hoe haar gelaatsuitdrukking zou moeten zijn als ze een standje krijgt. Ter voorbereiding probeerde ze verschillende gezichten te maken in de spiegel van de badkamer.

Keira Knightley bang voor de reacties

Keira Knightley heeft lang getwijfeld of ze de seksscènes wel wilde doen, omdat ze bang is voor de reacties op het internet en van de Britse pers. Bovendien blijven de beelden nog jaren op het internet staan. Ze zei Cronenberg: "Kijk, ik hou van je, ik hou van je werk en ik hou van het script, maar ik weet niet of ik dit wil doen." De regisseur wist Knightley over te halen om de rol alsnog aan te nemen. Volgens hem zou het zonde zijn om de rol te weigeren alleen om die reden. Bovendien, zo zegt de actrice, is de seks een belangrijk onderdeel van haar personage. De harde seksscènes zijn essentieel voor het verhaal.

Keira Knightley in A Dangerous Method

De rol die Keira Knightley op zich zal nemen is van Sabina Spielrein, die een sadomasochistische relatie kreeg met de Zwitserse psychiater Carl Jung. De film draait om de relatie van de Zwitser met die andere wereldberoemde psychiater en Jungs mentor Sigmund Freud. Behalve gezichtsuitdrukkingen tijdens de billenkoek, moest Keira Knightley zich ook inlezen in het Gilles de la Tourette syndroom en de vele andere tics waar de echte Sabina Spielrein aan leed. De film zal half maart in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019