Excite

Keith Bakker in tranen tijdens rechtszaak

Vandaag was de eerste dag van het proces tegen Keith Bakker, maar de verslavingsgoeroe had geen makkelijke dag. Hij barstte in tranen uit toen de verklaringen van de slachtoffers werden voorgelezen, waardoor de zitting moest worden onderbroken. Bakker staat terecht voor seksueel misbruik van negen meisjes en vrouwen, waarvan twee meisjes van vijftien jaar. Hij heeft inmiddels toegegeven seks te hebben gehad met de aanklaagsters.

Misbruik van positie

Keith Bakker wordt ervan beschuldigd misbruik te hebben gemaakt van zijn positie als hulpverlener. De slachtoffers vertrouwden hem en kwamen naar hem toe omdat ze hulp nodig hadden. Verder neemt de aanklager Bakker kwalijk dat zijn door uiteenlopende problemen getekende, kwetsbare slachtoffers zoveel jonger waren dan de verslavingsgoeroe zelf. Bijna alle gevallen van misbruik vonden bij Keith Bakker thuis plaats, waar hij de meisjes onafhankelijk van elkaar liet slapen.

Aanklacht Keith Bakker

Eind 2010 brachten twee meisjes de daden van Bakker aan het licht. Snel volgden er meer klachten. De feiten hebben zich voorgedaan in 2009 en 2010, in de woning van Bakker in Amsterdam, maar ook tijdens de opnames van Family Matters in Spanje. Bakker heeft altijd ontkend dat er sprake was van dwang en ook seks ontkende hij gezien zijn HIV-besmetting.

Seksverslaving

Keith Bakker verdedigt zijn gedrag met de uitspraak dat hij “totaal de weg kwijt was” in de periode toen de delicten plaatsvonden. Hij was verslaafd aan seks, waardoor hij bijna onafgebroken porno keek. Dat gebeurde ook wanneer er een cliënte over de vloer was.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019