Excite

Keith Bakker nog drie maanden in cel

Keith Bakker zal nog tenminste drie maanden in de cel door moeten brengen. Het Openbaar Ministerie maakte dat deze week bekend. Bakker zit al twee weken vast, nadat hij op 26 april werd aangehouden, omdat hij zich vergrepen zou hebben aan vrouwelijke cliënten van zijn verslavingskliniek.

Bakker was ooit zelf aan de drank en drugs, maar wist zijn leven weer op het rechte spoor te krijgen en begon een kliniek. Die kliniek was behoorlijk succesvol, maar is inmiddels failliet. Niet vanwege een gebrek aan klanten, maar vanwege de wat bizarre praktijken van Bakker zelf. De man kwam in opspraak toen meerdere voormalige cliënten hem ervan beschuldigden dat hij zijn handen niet thuis kon houden. Inmiddels hebben negen vrouwen aangifte tegen hem gedaan.

Bakker zou een vast modus operandi hebben: hij nam de vrouwen mee naar huis en ging dan tv met ze kijken. Vervolgens zapte hij ‘per ongeluk’ langs pornokanalen en probeerde hij de vrouwen tot seksuele activiteiten te dwingen. Als gevolg van de aanklachten heeft de NCRV de derde serie van het programma van Bakker, Family Matters, niet uitgezonden.

Het is nog niet bekend of er ook een inhoudelijke rechtszaak volgt na die drie maanden. Als Bakker dan wel naar huis mag, zal hij van zijn kliniek niets meer zien; afgelopen week is de inboedel in opdracht van de curator verkocht.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020