Excite

Keith Bakker wil Hells Angels inschakelen voor ‘beveiliging’ kliniek

Keith Bakker wil zijn afkickkliniek in Amsterdam-Zuid houden en is bereid daar ver voor te gaan. De eigenaar van de mooie villa wil Bakker uit laten zetten, desnoods met behulp van de politie. Bakker heeft echter aangegeven dat hij het pand dan zal laten kraken door de Hells Angels.

Volgens de eigenaar van het pand heeft Bakker al een half jaar geen huur betaald. Dit wordt ook bevestigd door het bedrijf dat het pand voor €12.000 per jaar aan de ex-verslaafde verhuurt. De problemen met Bakker zouden eind vorig jaar voor het eerst naar voren zijn gekomen. Eerst ging alles prima, werd de huur betaald en was hij erg enthousiast over de locatie. Na verloop van tijd stopte de betalingen en liet Bakker de sloten van het pand vervangen. En nu laat hij dus weten dat hij de Hells Angels wil inschakelen om het pand te kraken.

Bakker reageert zelf nogal laconiek op het nieuws. Hij zegt dat hij alleen heeft aangeboden om het lege pand tegen krakers te beschermen. Daarvoor wilde hij dan het beste beveiligingsbedrijf van Nederland inzetten: de Hells Angels.

Nadat hij zelf hevig verslaafd is geweest, opende Bakker een afkickkliniek in Nederland, Smith & Jones. Hij behandelde hier niet de typische junks van de straat, maar gewone werkende mensen met een verslaving. Eind 2009 besloot hij zijn kliniek te sluiten, omdat hij zijn doel – de twaalfstappenmethode in Nederland introduceren – bereikt had. De huurovereenkomst lijkt hij echter nog niet verbroken te hebben.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Tattoo Lover

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020