Excite

Keith Malcom langst rennende vuurbal

Jezelf in de fik steken is over het algemeen weggelegd voor professionele stuntmannen en Boeddhistische monniken. Niet voor verplegers. Toch overgiet Keith Malcom zich graag met petroleum, om vervolgens zichzelf in de fik te steken. Ieder zo z'n hobby. Keith Malcolm is een amateur stuntman en zijn specialiteit is rennen terwijl hij in de fik staat. Dat is bijna hetzelfde als postzegels verzamelen, maar dan terwijl je rent. En brandend. Zonder postzegels. Verpleger Malcom vestigde onlangs een afstandsrecord, terwijl hij op een festival als een binnenbrandje voorbij het publiek kwam rennen. Hij hield er niets aan over.

Keith Malcolm had zich natuurlijk gedegen voorbereid. Zo droeg hij verschillende lagen beschermende kleding. Allereerst had hij zich ingewreven met beschermende gel. Daarover heen droeg Malcom acht lagen beschermende kleding, inclusief vier lagen brandwerend ondergoed. De rest bestond uit een Formule 1 vest en drie overalls. Ook droeg hij drie brandweermutsen en een helm. Dat alles om zich te beschermen tegen de vlammen die ongeveer duizend graden Celsius bereikten. En tegen de zon natuurlijk, want voor je het weet ben je de volgende ochtend zo rood als een kreeft, met die zomerzon.

Van het jack was na de run weinig meer over. Het lukte Malcolm namelijk om honderd yard te rennen terwijl hij in de fik stond. Net even wat verder dan in mei, toen hij net te kort kwam om het record te verbreken. Nu lukte hem dat dus wel. De hitte die voelde was wat je kan verwachten met zoveel lagen kleding, rennend in zomer, aldus een laconieke Malcolm. De "rennende barbeque" is momenteel een jaartje bezig met zijn nieuwe hobby. Hij zal dan wel een grote achtertuin hebben. Of buren die het een en ander gewend zijn.

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018