Excite

Kevin Strootman bij selectie Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft één opvallende naam opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. Kevin Strootman speelde tot voor kort nog bij Eerstedivisionist Sparta en maakte pas deze winter de overstap naar FC Utrecht. De middenvelder krijgt nu al een kans in Oranje.

Dat betekent dat Demy de Zeeuw, Luuk de Jong en Stijn Schaars thuis kunnen blijven. Zij waren net als Strootman opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederland Elftal maar vielen buiten de boot. Nigel de Jong keert wel terug in de selectie van Van Marwijk. Hij raakte vorig jaar in opspraak na een harde tackle op Hatem ben Arfa, waarbij de Fransman zijn been brak.

Hoewel Kevin Strootman nog maar weinig wedstrijden voor FC Utrecht achter zijn naam heeft staan, weet de bondscoach precies wat hij in huis haalt. 'Ik dicht hem kwaliteiten toe die voldoen aan die van het Nederlands Elftal,' liet de keuzeheer weten. 'Hij raakt niet snel in de war en is sterk in de duels.' Bovendien vindt Van Marwijk dat de middenvelder een aantal stappen vooruit kan denken.

De voltallige selectie ziet er als volgt uit:

Keepers: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht).

Verdedigers: Erik Pieters (PSV), John Heitinga (Everton), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (HSV), Gregory van der Wiel (Ajax), Peter Wisgerhof (FC Twente), Urby Emanuelson (AC Milan).

Middenvelders: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Theo Janssen (FC Twente), Wesley Sneijder (Inter), Rafael van der Vaart (Tottenham), Kevin Strootman (FC Utrecht), Nigel de Jong (Manchester City).

Aanvallers: Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Robin van Persie (Arsenal), Ruud van Nistelrooy, Eljero Elia (beide HSV).

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020