Excite

Kijkcijferkanon voor Obama’s concert

Het NPS-programma ‘Het concert van Obama’ werd op zondagavond door 820.000 mensen bekeken. Dit bleek uit de gegevens van de stichting KijkOnderzoek op maandag. Hiermee staat de uitzending op de negentiende plaats van de lijst met de best bekeken televisieprogramma’s.

Het openluchtconcert vond plaats in Washington DC bij het Lincoln monument. Zeker tweehonderdduizend mensen kwamen op dit spektakel af. Het concert was ten ere van de beëdiging op dinsdag van Barack Obama. Het thema van het concert was de uitspraak van Obama: ‘We are one’. Het concert werd, na een korte toespraak van Denzel Washington, geopend door Bruce Springsteen. Verder stonden er op het programma artiesten zoals Beyoncé, Gareth Brooks, Stevie Wonder, Shakira, Mary J Blidge en U2. Voor velen was het hoogtepunt van het concert de Ierse band U2, die het emotionele nummer Pride (in the name of love) speelde.

Acteurs zoals Denzel Washington, Tom Hanks en Samuel L. Jackson hielden toespraken met historische verwijzingen. Tevens stond golfster Tiger Woods op het podium om een speech te geven. President Obama gaf natuurlijk ook een toespraak. Hij vertelde dat Amerika momenteel met veel tegenslagen te maken heeft, zoals de huidige financiële crisis. Toch is Obama er hoopvol in dat de VS deze tegenslagen kan doorstaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020