Excite

Kim Clijsters wint US Open

De Belgische Kim Clijsters won afgelopen zondag de finale van de US Open. Dankzij deze overwinning kan ze zo’n 1,1 miljoen euro op haar bankrekening bijschrijven. Voor titelverdedigster Serena Williams liep de wedstrijd heel anders dan gepland: zij verliet het toernooi met een boete van ruim 10.000 dollar op zak.

Williams ging in haar wedstrijd tegen Clijsters door het lint toen de lijnrechter haar bestrafte voor een voetfout. Volgens Williams was dit niet terecht en dat liet ze blijken door de lijnrechter uit te schelden en hem zelfs te bedreigen. De lijnrechter meldde dit vervolgens bij de scheidsrechter, die samen met de hoofdscheidsrechter bepaalde dat Williams een strafpunt kreeg. Daarnaast kreeg ze de hoogste boete die voor onsportief gedrag opgelegd kan worden, namelijk die van 10.000 dollar. Eerder vernielde ze ook al een racket, waarvoor ze nog eens 500 dollar moest betalen.

Deze voorvallen zorgden er mede voor dat Clijsters wél als kampioen van het veld liep. Zij had een wildcard gekregen voor de US Open en heeft hiermee bewezen dat ze nog steeds tot de top behoort. Haar finale speelde ze tegen de Deense Wozniacki, die als tweede in de rij een prijs van 800.000 dollar mee mocht nemen.

De US Open was het derde toernooi van Clijsters, sinds haar rentree in professioneel tennis. De 25-jarige tennister stopte in 2007 met het professionele tennis, trouwde en kreeg vervolgens een dochter. Blijkbaar begon het toch weer te kriebelen, want eerder dit jaar kondigde ze aan weer professioneel te willen tennissen.

Afbeelding: Flicr account Artshooter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018