Excite

Kinderen vinden dode baby op strand

  • © Getty Images
Twee Australische jongens van 6 en 7 jaar oud hebben een babylijkje op het strand gevonden. Ze waren hier aan het spelen en kwamen tijdens het graven in het zand ineens de dode baby tegen. Dit gebeurde op Maroubra beach in Sydney, Australië.

De politie liet weten dat het babylijkje ongeveer 30 centimeter diep lag, aan de rand van de duinen. Toen de jongens merkten waar ze op gestuit waren, hebben ze direct hun vader geroepen. Die heeft de politie erbij gehaald. De politie kan nog weinig zeggen over de gevonden baby; het is een hele kleine baby, maar het lichaam was ook al in staat van ontbinding. Het is ook nog niet duidelijk of het om een jongetje of een meisje gaat.

Er wordt op dit moment sectie uitgevoerd op het lichaam van het baby'tje en de politie stelt alles in het werk om de moeder te vinden. De kinderen die de baby vonden zijn getraumatiseerd. Zij worden daarom bijgestaan door slachtofferhulp.

Om de moeder te vinden, wordt onder meer gekeken naar de geboorteregisters van ziekenhuizen en de opgegeven vermiste personen. Aan de hand van een autopsie kan nog achterhaald worden hoe het kindje is overleden. Vorige week zondag werd ook al een baby gevonden in een riool. Dat kindje heeft het echter overleefd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021