Excite

Klachten over Belgische inzending Eurovisie Songfestival

Eerder waren er problemen rond de inzending voor het Eurovisie Songfestival van Georgië, maar nu lijken er ook in België problemen te zijn. België komt met het nummer Copycat, dat gezongen wordt door een Elvis-Lookalike. Volgens de Belgisch-Nederlandse fanclub, ElvisMatters, is de tekst smakeloos en wordt de vloer aangeveegd met de King.

De voorzitter van de fanclub is duidelijk in zijn woorden: hij hoopt dat de inzending er al in de voorrondes uitvliegt. Het is sinds dinsdag bekend dat de Elvis-imitator naar het Eurovisie Songfestival in Moskou zal gaan. Sinds dat moment staat de telefoon roodgloeiend bij fanclub ElvisMatters. Er bellen niet alleen Belgen, maar ook Nederlanders. Voorzitter Peter Verbruggen zei: ‘Dit is een bijzonder onfortuinlijke keuze. Ik viel bijna van mijn stoel toen ik de tekst hoorde. Ik vrees dat België zich eens te meer onsterfelijk belachelijk gaat maken.’

Het nummer heet Copycat en de zanger, Patrick Ouchène, noemt zichzelf ook zo. De zanger komt oorspronkelijk uit Parijs en woont nu in Brussel. In het nummer zingt hij over iemand die er net zoals hem uitziet en hetzelfde doet als hij. Volgens de zanger is het absoluut niet de bedoeling om de King te besmeuren. Hij zegt: ‘Iedereen kent Elvis, hét rock-'n-roll-icoon bij uitstek. Hij is terug, deze keer overgoten met een heerlijke saus van Belgische humor’.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020