Excite

Kleindochter Che Guevara gaat naakt

Wat hebben Che Guevara en PETA met elkaar te maken? In eerste instantie vrij weinig. Che Guevara was een idealist, een vrijheidsstrijder en een voorvechter van gelijkheid, waarbij hij Fidel Castro in Cuba aan de macht hielp. PETA is een organisatie die zich inzet om vegetariërs cool over te laten komen en aandacht trekt voor het vegetarisme. Toch is er sinds kort een link. PETA heeft met succes Lydia Guevara gevraagd om mee te werken aan een campagne. Lydia is de kleindochter van Che. Dat is ook terug te zien in de campagne.

Bekijk de naaktfoto's voor PETA

Lydia Guevara staat naakt op de foto voor PETA. De organisatie voor vegetarisme staat daarom bekend. Al vele wereldberoemde vegetariërs zijn voor PETA uit de kleren gegaan, simpelweg om mensen aan te moedigen te leven van groente, fruit en sojabonen. Zo ook Lydia Guevara. Zij staat op de foto met de beroemde rode baret van haar opa en, om haar naaktheid enigszins te kuisen, twee banden met ammunitie over haar borsten. In plaats van met kogels zijn deze banden gevuld met wortelen. Daarmee hoopt PETA zijn statement duidelijk te maken.

De 24-jarige Lydia Guevara is dus met succes gevraagd voor de campagne van People for the Ethical Treatment of Animals. Behalve een promotie voor vegetarisme is de foto ook een ode aan haar opa. Onder de foto staat de slogan van haar bijdrage: "Join the vegetarian revolution". Smaakvol of smakeloos, daar valt over te twisten. Die vraag gaat overigens ook op voor het vegetarisme zelf. Is het smaakvol of is het juist smakeloos, dat dieet zonder vlees? Hoe dan ook, de campagne met Lydia Guevara is de eerste campagne van PETA om het vegetarisme in Zuid-Amerika te promoten. Of het een succes wordt, weten we pas over een tijd.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018