Excite

Kloosterleven was vakantie voor Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond verbleef in een klooster voor haar deelname aan het EO programma ‘Op zoek naar God.’ De presentatrice en actrice vond het een ontspannende ervaring. “De eerste dagen dacht ik: volgens mij is er iets mis met me, ik heb het zo naar mijn zin, ik zie dit als een soort vakantie,” vertelde ze in het tv-programma ‘Eva Jinek op zondag.’

Kloosterleven

Lieke van Lexmond had het gevoel dat er iets mis was. Een strak kloosterleven is voor veel mensen juist geen pretje. “De eerste twee dagen voelde ik me echt kiplekker,” aldus Van Lexmond. “Ik dacht: volgens mij moet ik nu over hele zware dingen gaan nadenken. Moet er van alles boven komen.” Dat gebeurde niet. “Ik ging me daar zorgen over maken.” Lieke van Lexmond had genoeg om over na te denken. Vorig jaar verbrak ze haar relatie met Jurriaan Oerlemans en ze reisde naar Ethiopië.

Bezinning

Uiteindelijk kwam de bezinning dan toch. “Dan kom je heus wel bij dat punt waar blijkbaar iedereen bij aankomt. Dat is het moment waarop je een soort verdieping ingaat voor jezelf. En waar je ook tot inzichten komt die je daarvoor niet had. Dus het was een superinteressante reis.”

Stilteretraite

In Op zoek naar God dompelen presentatrice en actrice Lieke van Lexmond, topmodel Kim Feenstra, socialite Christina Curry, actrice Sanne Vogel en punkrockzangeres Elle Bandita zich onder in het kloosterleven. Bij aankomst in het klooster moeten de dames hun mobiel en champagne meteen inruilen voor een kale kloostercel. Ze volgen vervolgens de 500 jaar oude aanwijzingen tijdens een Ignatiaanse stilteretraite in de oude St. Paulusabdij. De grote vraag in de serie is natuurlijk: wie van de vrouwen vindt God?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020