Excite

Knappe vrouwen zijn slecht voor de gezondheid

Mannen en mooie vrouwen, dat is altijd een bijzondere combinatie. Alle mannen vallen op mooie vrouwen, behalve de mannen die op mooie mannen vallen. En de enkeling die het meer in de prachtige fauna zoekt. Hoe dan ook, veel mannen hunkeren naar liefde, waardering en respect van een mooie vrouw. Maar wetenschappers hebben nu ontdekt dat dit misschien niet zo verstandig is. Knappe vrouwen zijn namelijk slecht voor de gezondheid. Van mannen dan. Onderzoek heeft dit haarfijn aangetoond. De volgende keer dat je een knappe vrouw zit, ga dan niet flirten, fluiten of staren, maar ren zo hard mogelijk weg!

De studie is gedaan aan de Universiteit van Valencia, in Spanje. Verstandig, want daar hebben ze nogal veel mooie vrouwen. Wat blijkt uit het onderzoek? Mannen maken razendsnel cortisol aan als er knappe vrouwen in de buurt zijn. Cortisol is een stresshormoon, die op lange termijn schadelijk is voor het lichaam. Cortisol wordt onder andere gelinkt aan hartziektes. Jawel, beeldschone vrouwen zorgen er voor dat je hart ontploft. Letterlijk. Ook diabetes, overspannenheid en impotentie kunnen worden veroorzaakt door een langdurige overdosis cortisol. Daar sta je dus niet bij stil.

Het onderzoek werd gedaan op mannelijke proefpersonen, die in aanwezigheid van een andere man en een schitterende vrouw sudoku's moesten oplossen. Als ze vervolgens alleen gelaten werden met de man, veranderde er weinig aan de hormoonhuishouding van de man. Maar werden ze alleen gelaten met de knappe dame, dan schoot het gehalte cortisol omhoog. Met name mannen die de vrouw als onbereikbaar knap ervoeren, knalde het stresshormoon dwars het dak. Kortom, heerlijke vrouwen en lekkere dingen zijn ongelooflijk slecht voor de gezondheid van de meeste mannen.

Afbeelding: Flickr, danperry.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020