Excite

KNMI: vanavond harde windstoten aan de kust

Het KNMI waarschuwt woensdag voor harde windstoten tot wel 100 kilometer per uur. Vooral in de kustprovincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland wordt extreem weer verwacht. Het KNMI heeft voor die provincies dan ook een code geel afgegeven. Ook de ANWB waarschuwt op Twitter voor de harde wind.

Piek na de spits

De stormachtige wind kan vooral voor automobilisten een probleem opleveren. De piek van de storm wordt ruim na 18.00 verwacht, wanneer het meeste forensenverkeer al niet meer op de weg zit. Eerder werd verwacht dat de wind al zou aantrekken tijdens de spits, maar dat lijkt nu mee te vallen. De Verkeersinformatiedienst verwacht dan ook dat de drukte op de wegen door de harde wind mee zal vallen. Automobilisten die in de kustprovincies toch de weg op gaan wordt aangeraden extra goed op te passen. De windstoten zullen aanhouden tot een uur of negen in de avond.

Weer en verkeer

Het weer zit dit najaar het verkeer erg dwars. Begin deze week was er een drukke spits wegens dichte mist en de maand oktober bracht veel meer regen dan gemiddeld. In sommige plaatsten in het westen van Nederland viel meer dan twee keer zoveel regen als normaal. Gelukkig blijft het vandaag voor het grootste deel van Nederland bij enkel harde windstoten tot zo’n 80 kilometer per uur.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020