Excite

KNMI verwacht extreem weer

Na een paar heerlijk zonnige dagen kon een omslag niet uitblijven. Die omslag staat nu voor de deur en volgens het KNMI wordt het een extreme: maandag is er in het hele land kans op zware onweersbuien met regen en hagel en heftige windstoten die een snelheid van 100 kilometer per uur kunnen bereiken. Met name het oosten van het land zal het zwaar te verduren krijgen.

Vanmorgen kregen delen van Nederland al te maken met flinke hoosbuien die vanuit Brabant en Limburg kwamen en zich razendsnel ontwikkelden. Tegen de avond moeten de buien via het noordoosten het land overgetrokken zijn.

Weggebruikers met paardentrailers, boten of caravans achter de auto kunnen het beste thuis blijven of heel erg oppassen. Motorrijders en chauffeurs van onbeladen vrachtwagens worden ook aangeraden om extra goed op te letten.

Overigens wil dit niet zeggen dat het direct ook veel kouder wordt. Aan de buien gaan namelijk nog behoorlijk tropische temperaturen vooraf: in het oosten van het land wordt het nog zo’n 30 tot 32 graden.

Dit weekend was kregen veel plaatsen in Nederland ook al te maken met noodweer. Door heftige onweers- en hagelbuien kwamen in ieder geval een pony en 54 schapen om. Gisterenmiddag werd bovendien een 57-jarige vrouw uit Tienhoven dodelijk gewond toen een boom omviel. Haar man overleefde de klap, maar werd zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De twee waren op een recreatieterrein in Jaarsveld.

Afbeelding: Flickr account Axel Rouvin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020