Excite

KNVB gaat voor lange schorsing Suarez

Als het aan de KNVB ligt, dan krijgt Suarez een flinke straf vanwege het bijten van zijn tegenstander. De bond heeft de voetballer een schikkingsvoorstel gedaan dat bestaat uit een schorsing voor 7 wedstrijden. Dat betekent dat hij waarschijnlijk pas in februari 2011 op het veld hoeft te verschijnen.

Afhankelijk van hoe Ajax presteert, zal dat ook betekenen dat hij de wedstrijden tegen NEC, VVV, Feyenoord, FC Utrecht, NAC en AZ kan misschien. Ook een kwartfinale voor de beker kan wel eens aan zijn neus voorbij gaan.

Suarez wist dat hij op een harde straf kon rekenen, nadat hij Otman Bakkal van PSV in zijn nek beet. De KNVB kijkt namelijk niet alleen naar de ernst van het incident zelf, maar ook naar het verleden van de voetballer. En Suarez scoort wat dat betreft niet goed: hij heeft nog een voorwaardelijke schorsing open staan en valt wel vaker behoorlijk uit tegen anderen.

Als Suarez het eens is met het voorstel, dan moet hij dat voor drie uur vanmiddag laten weten. Als hij het voorstel niet accepteert, dan zal donderdag door de tuchtcommissie naar de zaak gekeken worden. De kans bestaat dat de straf dan nog hoger uitvalt. Voorlopig is Suarez in ieder geval door Ajax ook voor twee wedstrijden geschorst. De kans dat het voorstel geaccepteerd wordt is aanwezig: Suarez heeft zelf tegenover een Spaans radiostation al toegegeven dat zijn actie niet kon en dat deze niet echt positief was voor het imago van Ajax.

Afbeelding: soccerjones.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020