Excite

Koefnoen-mannen in musical

De mannen van Koefnoen hebben een rol gekregen in de musical Spamalot. De musical is gebaseerd op de succesvolle film Monty Python and the Holy Grail en is in Amerika al een grote hit.

Paul Groot, Owen Schumacher en Pepijn Gunneweg – die laatste hoort niet bij Koefnoen, maar is een Asthon Brother – mochten zelf ook meeschrijven aan de musical. Dit beviel erg goed, want doordat de musical vol zit met Britse humor, was het regelmatig hard lachen. De musical is helemaal naar de Nederlandse situatie aangepast. Dat zorgt voor hilarische taferelen, zoals Oh Oh Barbie die op een piano ligt en een optreden van Zorro, Mary Poppins en Paul Groot als Willem Nijholt.

Vooral Groot vindt het een uitdaging; heel iets anders dan hij eerder wel gedaan heeft. Normaal gesproken bepaalt het duo namelijk zelf helemaal wat er gebeurt, terwijl ze het podium nu moeten delen met andere mensen. Ook is het zang- en danstalent van de medespelers indrukwekkend. Daarnaast zijn er natuurlijk nog wat kleine dingen waar ze aan moeten wennen: het supersnel verkleden en het ritme van acht optredens in de week bijvoorbeeld.

Johnny Kraaijkamp heeft ook een rol in de musical: hij speelt koning Arthur. Kraaijkamp is ook gek op de humor in het stuk en meent dat het voor veel mensen behoorlijk lachen zal zijn.

Afbeelding: Flickr account Pixel Addict

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018