Excite

'Kom jij ook naar mijn griepfeestje?'

Feestvierende mensen zijn helemaal gek geworden. De nieuwste trend op het gebied van feesten en partijen is namelijk het zogenaamde griepfeestje. Daar kan je je onder het genot van een besmet biertje laten onderniezen door andere ransapen. Het doel is om een beter weerstand op te bouwen. Gadverdamme.

Dit soort mallotige feestjes worden al een tijdje gehouden in Amerika en Azië, waar de mensen ze zoals bekend ook niet allemaal op een rijtje hebben. Het is blijkbaar leuk om op die manier antistoffen tegen de griep aan te maken.

Met de media-aandacht voor de terugkeer van de Mexicaanse griep kan de trend best wel eens overwaaien naar Nederland. 'De feestgangers worden waarschijnlijk minder ziek dan de mensen die besmetting proberen te voorkomen,' liet trendwatcher Gerda Jonker van de Hanzehogeschool Groningen in Sp!ts optekenen. Gelukkig maar dat trendwatchers tegenwoordig ook al verstand hebben van virologie en geneeskunde.

We zitten midden in een behoorlijke griepgolf. Volgens de website degrotegriepmeting.nl griept Nederland er vrolijk op los. Vooral het noorden van het land krijgt er van langs.

In 2009 waren de griepfeestjes ook al een hype. Destijds wilde iedereen graag een portie Mexicaanse Varkensgriep afhalen. Wanneer de eerste Tuberculose-evenementen of Builenpest-parties worden gehouden is niet nader bekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker katmresearch

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021