Excite

Koningin en Mabel danken Nederland

Koningin Beatrix en prinses Mabel hebben vandaag via een persoonlijk dankwoord het Nederlandse volk bedankt voor hun medeleven en betrokkenheid na het skiongeluk van prins Friso enkele weken geleden in Oostenrijk. “Het heeft ons en onze familie diep getroffen dat zovelen met hun hart bij Friso zijn en onze zorgen delen,” aldus het schrijven.

Heel Nederland leeft mee

Volgens de koningin en Mabel heeft de hele Nederlandse samenleving na het ongeluk blijken van medeleven en betrokkenheid getoond. Ook van buiten de landsgrenzen bereikten “bemoedigende woorden, hoopvolle wensen, ontroerende berichten, gebeden en bloemen” de Koninklijke familie. Het gaf de familie veel steun en moed in de onzekere tijd die ze doormaken. Het volk wordt daarvoor bedankt: “Wij willen graag, mede namens onze familie, allen die op welke manier dan ook getuigd hebben van hun gevoelens van verbondenheid hartelijk danken.”

Ongeval prins Friso

Op 17 februari werd prins Friso bedolven onder een lawine in het skiplaatsje Lech, tijdens de jaarlijkse wintersport van de Koninklijke familie in Oostenrijk. Door het ongeval liep de prins een ernstige hersenbeschadiging op, door een langdurige hartstilstand. Naar verwachting komt hij nooit meer bij bewustzijn. Begin maart is prins Friso overgevlogen naar Londen, waar hij zal revalideren. Zijn baan als bestuurder bij de multinational Telenet behoudt de prins. Dat maakte het bedrijf eerder deze week bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020