Excite

Koningin krijgt waardering van het volk

De populariteit van Koningin Beatrix is sinds het drama tijdens Koninginnedag in Apeldoorn flink gestegen. Ze heeft op een goede manier gehandeld en de populariteit is dan ook zeker terecht, vinden velen.

De gehele koninklijke familie reageerde geschokt toen de zwarte Suzuki rakelings langs de bus reed. Koningin Beatrix reageerde niet veel later voor de camera, om het land toe te spreken. Dit deed ze op de juiste toon en ook op het juiste moment. Tevens deed ze het in de juiste stijl en toonde ze haar emoties. De waardering voor Koningin Beatrix steeg hierdoor enorm bij het volk.

Voor de aanslag zei 27 procent dat ze Beatrix het liefste als staatshoofd zien. Na de aanslag was dit gestegen naar 43 procent. Het percentage met een voorkeur voor Prins Willem Alexander daalde na de aanslag van 52 naar 29. Voor 30 april vond zo’n 72 procent van de bevolking Beatrix sympathiek, maar dat is nu al 81 procent. En het percentage dat de koningin afstandelijk vond, daalde van 62 naar 45 procent.

Het is niet gemakkelijk om op de juiste manier te reageren na een ramp. Dat bleek wel toen de orkaan Katrina in New Orleans was. President Bush reageerde te laat en leek niet te menen wat hij zei. Hierdoor werd hij in één klap een stuk minder populair bij het Amerikaanse volk.

Afbeelding: sax.nu

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020