Excite

Koningslied ingetrokken door Ewbank

Maker van het Koningslied John Ewbank is zo boos op de kritiek op zijn nummer, dat hij het Koningslied heeft ingetrokken. Dat laat de componist via Facebook weten. Het Koningslied werd vrijdag officieel gepresenteerd, maar kon al meteen rekenen op een oer-Hollandse storm van cynisme. Voor John Ewbank hoeft het niet meer.

Zeikregen

“Na zojuist de zoveelste nageboorte op mijn twitter account te hebben geblocked ben ik er dan nu echt he-le-maal klaar mee”, schrijft Ewbank. “Ik ben zelf de enige paraplu in deze zeikregen en heb besloten dat ik mij niet op deze manier laat bejegenen.” John Ewbank heeft ook nog woorden voor de mensen die het Koningslied wel konden waarderen. “Excuses aan hen die het met mij wel een gepast lied vonden, die bijgedragen hebben aan de totstandkoming en aan hen die mij op een nette of grappige manier hebben laten weten dat zij liever wat anders hadden gehoord.”

Nationaal Comité Inhuldiging

Ewbank deed zijn aankondiging zonder medeweten van het Nationaal Comité Inhuldiging. Het comité reageert teleurgesteld. In een persbericht uitgegeven door het ANP schrijven ze: “Het doel van het NCI is met het koningslied mensen te verbroederen. Mensen dreigen nu persoonlijk beschadigd te worden. Dat kan niet de bedoeling zijn.” Het is nog niet duidelijk of er een vervangend Koningslied komt.

Lied voor de koning

John Ewbank wenst zijn concurrenten alvast veel succes met hun lied voor de koning, waaronder “‘Zo mooi als jij’ van de 3Js, ‘het Koninginnelied’ van RTL Boulevard, ‘Jij en ik onder de zon’ in het overleden drents [sic] van Nico Dijkshoorn of het lied dat Sylvia Witteman, Johan Vlemmix en Giel Beelen gaan produceren in al hun wijsheid van muziek en de nederlandse [sic] taal.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020