Excite

Koningspaar op bezoek bij Poetin

Het geplande bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan president Poetin gaat gewoon door. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekend gemaakt. Volgende week zijn Willem-Alexander en zijn vrouw in Rusland voor de afsluiting van het Nederland-Rusland jaar, dat inmiddels behoorlijk te verduren heeft gekregen.

Diplomatieke relletjes

Tot nu toe was het nog niet duidelijk of het koningspaar tijdens hun bezoek aan Rusland ook de Russische president zouden ontmoeten. Met het oog op de diplomatieke relletjes de afgelopen maand, zou een bezoek aan Poetin mogelijk op losse schroeven staan. Premier Mark Rutte heeft eerder deze maand nog laten weten dat er op dat moment nog gewerkt werd aan een ontmoeting.

Succesvol Nederland-Rusland jaar

Het was president Poetin die het nieuws over de ontmoeting bekend maakte. Tijdens een ceremonie voor nieuwe ambassadeurs vorige week vertelde de Russische president uit te kijken naar het bezoek van het Nederlands koningspaar. Tevens verwees hij naar de succesvolle evenementen van het Nederland-Rusland jaar, zoals de zakelijke en culturele evenementen die hebben plaatsgevonden. Hij noemde Nederland “een van onze belangrijkste handels- en investeringspartners.”

Speciale rol koningspaar

Rutte wil nog niet uitweiden over de speciale rol die hij in gedachten heeft voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. In ieder geval zal het paar worden ingezet om de goede relaties tussen Nederland en Rusland te onderstrepen, ondanks de spanningen van de laatste weken. Behalve het bezoek aan president Poetin, zullen Willem-Alexander en Máxima volgende week zaterdag een concert bijwonen van het Koninklijk Concertgebouworkest in Moskou.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021