Excite

Koninklijke familie oefent troonswisseling

De abdicatie is nog maar een nachtje slapen bij ons verwijderd. De hoogste tijd voor de koninklijke familie om troonswisseling te oefenen. Dat is dan ook precies wat er vandaag gebeurde in Amsterdam. Rond het middaguur was het de beurt aan Willem-Alexander, Maxima en de drie prinsesjes. Om 15.00 arriveerde koningin Beatrix bij het Paleis op de Dam.

Koninklijke familie aanwezig

Het is niet de eerste keer dat er geoefend wordt, maar wel voor het eerst dat de leden van de Koninklijke familie aanwezig zijn. Het programma wordt in zijn geheel doorlopen, zodat morgen niemand voor verrassingen komt te staan. Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun drie kinderen oefenen samen de hele ceremonie. Ook het Nieuw Amsterdams Kinderkoor zingt alvast de muziek van morgen. Verder zijn andere genodigden met een bijzondere rol, zoals astronaut André Kuipers en dressuurkoningin Anky van Grunsven vandaag aanwezig bij de generale.

Gebied afgesloten

Het hele gebied rond het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk is inmiddels afgesloten. Militairen oefenen alvast de erehaag die ze morgen zullen vormen. Ook werd er een blauwe loper uitgerold en zijn er wachthuisjes geplaatst bij het paleis. Bij de ingang van de Nieuwe Kerk zijn bloemstukken geplaatst. Aan weerszijden van de ingang aan de Damzijde staan metershoge hagen met rode en oranje bloemen, onder andere tulpen.

Troonopvolgers

Vandaag arriveerden verschillende troonopvolgers van over de hele wereld om morgen de abdicatie bij te wonen. Onder hen het prinselijk paar van Noorwegen, van Zweden en Denemarken; prins Charles en zijn echtgenote Camilla uit het Verenigd Koninkrijk, Kroonprins Salman bin Hamad al Khalifa van Bahrein, Kroonprinses Masako en haar man van Japan en Prinses Lalla Salma van Marokko.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020