Excite

Kontkussende legerkapitein krijgt de zak

Een Britse legerkapitein die na iets teveel alcoholconsumptie op een wild feest de kont van een soldaat kuste, kan zijn carrière vaarwel zeggen.

Het incident vond plaats in de Arabische staat Oman. De 25-jarige kapitein Alex Johnston had daar de leiding over twintig soldaten, die een para-opleiding kregen. Toen Johnston op zijn vrije dag met collega’s aan het feesten sloeg, liep de jolige stemming behoorlijk uit de hand.

Johnston kuste eerst een soldaat op de mond, en werd vervolgens door de 19-jarige soldaat Stephen Richards uitgedaagd, die zei: ‘Je durft mijn kont niet te kussen.’ Richards liet in een volle kroeg zijn broek zakken, en daarop stak Johnston zonder pardon ‘zijn gezicht tussen de kaken van zijn bloot achterwerk’. Later, in de bus richting hun kampement, braakte en urineerde de kapitein ook nog uit het raam.

Johnston werd binnen 24 uur naar huis gestuurd en heeft inmiddels zowel een ontslagbrief als een boete van 2.800 euro ontvangen, aldus de Britse krant The Sun. Hij bekende dat hij dronken was en zich ongepast had gedragen, maar in maart bedankt het Britse leger hem toch voor bewezen diensten. Hij zal op zoek moeten naar een andere baan.

Richards, die zich door de kapitein op zijn blote bips liet zoenen, kreeg een boete van 500 euro. Hij mag wel in dienst blijven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker salim

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020