Excite

Krant voor achttienjarigen

In Frankrijk is het plan om achttienjarigen een gratis jaarabonnement op een krant te geven om de interesse hiervoor aan te wakkeren. Minster Plasterk is erg gecharmeerd van dit plan.

In Frankrijk is het de bedoeling dat achttienjarigen een jaar lang een krant kunnen uittesten. Het verstrekken van de krant komt dan voor rekening bij de uitgevers. Het transport en de bezorging zullen betaald worden door de Franse overheid.

Minister Ronald Plasterk heeft een commissie samengesteld die moet uitzoeken hoe de perssector het beste kan innoveren. De minister zal deze commissie nu ook vragen om bij hun onderzoek de Franse plannen te bekijken. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vindt het belangrijk dat jongeren begrijp waar een krant voor dient. Jongeren zullen niet snel een krant kopen, omdat ze hun geld liever aan andere dingen besteden. Om ze toch kennis te laten maken met deze media, kan het een goed initiatief zijn om een gratis krant te verstrekken.

Hoe en of dit plan zal worden toegepast in Nederland is nog onduidelijk. Er zijn veel zaken waar de minister rekening mee moet houden. Zo zijn de kosten een belangrijk punt om over na te denken. Ook is het maar de vraag of er vanuit de jeugd interesse voor is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018