Excite

Kritiek op nieuwe single Beyoncé

  • nonu
  • photography - Flickr.com

Beyoncé maakt geen vrienden. Enkele maanden geleden raakte ‘Queen Bee’ in opspraak toen ze het volkslied playbackte tijdens de inauguratie van president Obama. Dit keer is het met haar nieuwe single, die vrouwonvriendelijk zou zijn.

Vrouwonvriendelijk

Beyoncé heeft haar fans een voorproefje gegeven van haar nieuwe single ‘Bow Down / I Been On’. Zondag zette de zangeres het nummer op haar website. Sindsdien zijn er honderden, vooral negatieve reacties binnengekomen. “Beledigend voor vrouwen. En waar is al dat gevloek goed voor?,” is een veelgehoord commentaar.

“Buig voor mij”

Heel veel tekst zit er niet in ‘Bow down’, maar twee zinnen leggen meteen de vinger op de zere plek. “Ik weet dat jullie als kleine meisjes droomden van mijn wereld. Vergeet dat niet. Respecteer dat. Buig voor mij, ‘bitches’.” En: “Ik heb mijn tijd genomen om te leven, maar denk niet dat ik alleen maar zijn vrouwtje ben. Laat er geen misverstand over bestaan: dit is mijn shit.” Haar stem wordt daarbij ook vervormd tot die van een man. Het nummer is overigens geproduceerd is door Hit Boy. Hij was eerder verantwoordelijk was voor Niggas in Paris van Beyoncés man Jay-Z en Kanye West.

Artwork van de single

Het artwork van de single is van een jonge Beyoncé die poseert voor een prijzenkast. Voor veel fans is het alsof de zangeres hiermee haar egocentrische zelf nog meer te kijk zet. Andere fans zien de onvriendelijke toon door de vingers en prijzen de muzikaliteit van Queen Bee. Aan populariteit hoeft Beyoncé voorlopig in ieder geval niet te twijfelen. Haar twee concerten in de Ziggo Dome op 21 en 22 april waren binnen een uur uitverkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021