Excite

Kunstverzameling Playboy geveild

Een deel van de nogal indrukwekkende kunstverzameling van Playboy wordt geveild. Het zou gaan om een totaal van 125 stukken, zo maakte veilinghuis Christie’s bekend. De stukken gaan op 8 december onder de hamer.

Een van de topstukken uit de collectie is een kunstwerk van Amerikaanse popartkunstenaar Tom Wesselmann. Hij maakte een enorme rode mond en noemde deze ‘Mouth #8’. Dit werk zal naar verwachting zo’n 2 tot 3 miljoen dollar opbrengen.

Ook een klassieker die waarschijnlijk veel geld op zal brengen, is de foto van Marilyn Monroe, die gebruikt werd voor de allereerste Playboy-cover uit 1953. Hiervoor zal wel aanzienlijk minder worden betaald: naar verwachting levert dit kiekje 10.000 tot 15.000 dollar op. Ook opgenomen in de veiling zijn een werk van kunstenaar Dali en een portret van Hugh Hefner, de oprichter van Playboy.

Playboy bestaat al sinds 1953 en heeft in de afgelopen decennia enorm goede tijden gekend. Tegenwoordig is de populariteit van het blad wat minder, vooral omdat er via internet gratis naar naaktfoto’s gekeken kan worden. Dit heeft zich onder meer vertaald in een verlies van 5,4 miljoen dollar over het tweede kwartaal van dit jaar.

Ook het derde kwartaal ging slecht: toen werd er maar liefst 27,4 miljoen verlies geleden. Vorig jaar werd er tijdens het derde kwartaal ook verlies geleden, maar dat was met 1,1 miljoen nog een redelijk bescheiden verlies.

Afbeelding: Flickr, gebruiker kalooz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020