Excite

Kurt Cobain krijgt standbeeld in geboorteplaats

Kurt Cobain is in zijn geboorteplaats geëerd met een standbeeld. In Aberdeen in Washington is dinsdag een betonnen gitaar van twee meter hoog geplaatst ter nagedachtenis van de voorman van Nirvana.

Cobain werd in het begin van de jaren 90 aanbeden door zijn talloze fans. Zijn grungemuziek maakte dat mensen hem beschouwden als ‘de stem van Generatie X’. In 1994 pleegde hij op 27-jarige leeftijd zelfmoord. Hij liet zijn vrouw Courtney Love en dochter Francis Bean achter.

De gitaar is niet zomaar ergens geplaatst, maar in de buurt van de Young Street Brug. Deze brug wordt door Cobain bezongen in het nummer Something In The Way. De gitaar doet sterk denken aan de beroemde Fendergitaar van Cobain en is ontworpen door Kim en Lora Malakoff, twee lokale kunstenaars. Zij hebben bewust gekozen voor staal en beton als materiaal, omdat dit naar hun idee de industriële look uit het tijdperk van Cobain goed weergeeft.

In het beeld is een deel van de tekst van On a Plane opgenomen: "One more special message to go en then I’m done and I can go home".

Hoewel het inmiddels 17 jaar geleden is dat de zanger zichzelf van het leven beroofde, zijn er elk jaar weer talloze fans die aandacht aan zijn sterfdag besteden.

Afbeelding: Flickr account Susan McGrane-Burke

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019