Excite

Kwart miljoen voor vinder virusmaker

$250.000, dat is het bedrag dat Microsoft geeft aan degene die de maker van het Conficker-virus kan opsporen en aanhouden. Daarmee doet Microsoft het Wilde Westen herleven. Een particulier bedrijf dat geld uitlooft voor de arrestatie van de Jesse James van de IT-wereld. De vraag is welke nerd-versie van Lucky Luke de gelukkige ontvanger gaat worden van de $250.000, en de ondergaande zon tegemoet rijdt in een Citroën DS...

Schade van Conficker-virus in miljoenen

Volgens Microsoft is het Conficker-virus het meest schadelijke virus van het moment. Software-bedrijven zijn dag en nacht bezig om programma's te ontwikkelen die het virus verwijderen van computers. De schade die veroorzaakt is door het Conficker-virus loopt inmiddels ver in de miljoenen.

Conficker-virus begraaft zich diep in de PC

Men vermoedt dat het Conficker-virus ontworpen is om wachtwoorden te stelen. De worm nestelt zich in computers die nog niet de laatste update van Microsoft hebben gedownload en begraaft zich diep in het systeem. Het Conficker-virus is nauwelijks te verwijderen. Niet dat het kwart miljoen dat Microsoft uitgeloofd heeft gaat helpen voor de verwijdering van het virus, maar het laat in ieder geval zien hoe machtig Microsoft denkt te zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020