Excite

Laatste Nederlandse metalfestival stopt

Nederland zal het voortaan zonder metalfestivals moeten doen, nu ook Wâldrock niet doorgaat. Dit was het laatste metalfestival dat nog over was in Nederland. Een gebrek aan belangstelling zorgde er echter voor dat ook dit festival geen doorgang meer kon vinden.

De organisator merkte de afgelopen jaren al dat de belangstelling voor het festival aan het afnemen was. Steeds minder bezoekers wisten de weg naar de Zomerweg naar Hurdegaryp te vinden, waardoor ook de opbrengsten behoorlijk tegenvielen. De laatste drie jaren werden wel veel grote namen ingehuurd, maar bleef het aantal bezoekers toch steken onder de 10.000.

Wâldrock merkte ook veel van concurrentie van bijvoorbeeld Graspop Metal Meeting in België, een driedaags festival net over de grens. Ook Wacken Open Air in Duitsland trekt veel bezoekers van Wâldrock naar zich toe.

De organisatie heeft nog geprobeerd om één extra groot festival te organiseren met grootse namen als Ozzy Osbourne en Korn, maar dat is helaas niet gelukt. Die artiesten waren alleen beschikbaar tijdens het weekend waarin Lowlands gehouden werd. Omdat dit festival ook door Mojo georganiseerd wordt, was dit geen verstandige keuze.

Na 22 jaar komt er dus een einde aan het noordelijke festival dat in de jaren ’90 uitgroeide tot een echt metalfestival. Toch hoeft dit einde nog niet helemaal definitief te zijn; er bestaat een kleine kans dat er in 2010 toch weer een Waldrôck festival georganiseerd wordt, alleen dan op een iets kleinere schaal dan eerder het geval was.

Afbeelding: Flickr account DeFries

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020