Excite

Lady Gaga had een eetstoornis

Lady Gaga wilde het lichaam van een 'dunne ballerina' op haar middelbare school, maar dat was niet makkelijk als klein voluptueus Italiaans meisje. Ze vertelde op een conferentie voor jonge vrouwen in Los Angeles dat ze elke dag thuiskwam bij haar vader die een enorme schaal spaghetti met gehaktballen op tafel had staan. Ze vroeg hem: “Pap, waarom geef je me dit te eten? Ik moet dun zijn,” maar de vader van Stefani Germanotta, zoals Lady Gaga in het echt heet, duldde geen tegenspraak. Het resultaat was vaak dat de jonge Gaga al haar eten uitkotste op school. Uiteindelijk moet Lady Gaga haar eetziekte onder ogen komen, omdat het maagzuur haar stembanden aantastte. “Het is slecht voor je stem, dus ik moest stoppen. Zuur op je stembanden is echt heel slecht.”

Gewicht en de spotlights

Gewicht speelt nog steeds een belangrijke rol in het leven van Lady Gaga: “Mijn gewicht is nog steeds een gevecht. In elke videoclip en op elke tijdschrift cover wordt je lichaam uitgerekt, je wordt perfect gemaakt. Maar dat is niet de echte wereld.” De zangeres wil een einde maken aan de focus op gewicht in de huidige maatschappij. Ze denkt dat alle diëten uiteindelijk jonge meiden ziek en ongelukkig zullen maken.

Gaga: gepest op school

Behalve de problemen met haar gewicht, werd Lady Gaga ook gepest op school. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze een beroemde zangeres wilde worden. Die overtuiging zorgde ervoor dat ze anders was dan de andere meiden op school, iets dat haar een makkelijk slachtoffer maakte. Pas in het laatste jaar van haar schooltijd durfde ze de pestkoppen te confronteren: “Ik zei: ik ben altijd aardig tegen je, wat is je probleem? Als je nou zegt wat er aan de hand is, dan kunnen we dit oplossen.” Waarop de pestkop antwoordde: “Ik snap gewoon niet waarom je altijd zo serieus met muziek bezig bent.” Inmiddels heeft Lady Gaga de Born This Way Foundation opgezet, een stichting tegen pesten op school. Ze hoopt op deze manier aan de wereld bij te dragen dat je geaccepteerd moet worden zoals je bent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021