Excite

Lady Gaga is meest barmhartige ster

Lady Gaga is uitgeroepen tot de meest barmhartige ster van het jaar. De opvallende zangeres zet zich in voor de homo-emancipatie en de bestrijding van hiv en aids. Ook de zangeressen Alicia Keys en Taylor Swift hebben het afgelopen jaar laten zien dat ze het hart op de juiste plaats hebben.

De lijst met de meest barmhartige beroemdheden van 2010 werd samengesteld door de Amerikaanse liefdadigheidsinstelling Do Something. Deze instelling wil tieners een stem geven, en ze duidelijk maken wat voor invloed zij kunnen uitoefenen.

Net als Lady Gaga maakt ook Alicia Keys zich sterk voor de bestrijding van hiv en aids. Ze werd door Do Something vooral geprezen vanwege haar actie rondom Wereld Aids Dag. Ze wist daarvoor een groot aantal mede-sterren te overtuigen om een aantal dagen geen gebruik te maken van sociale netwerken als Twitter en Facebook. Pas toen hun ‘digitale dood’ een miljoen dollar aan donaties had opgeleverd, begaven de beroemdheden zich weer op internet.

De jonge zangeres Taylor Swift staat in de top drie omdat ze aan verschillende liefdadigheidsacties deelnaam toen Nashville, waar ze vandaan komt, eerder dit jaar getroffen werd door een overstroming. De 21-jarige trad op tijdens een benefietconcert en doneerde zelf maar liefst vijfhonderdduizend dollar ten behoeve van de slachtoffers.

Ashton Kutcher en zijn echtgenote Demi Moore, Ellen DeGeneres, Nick Jonas en Leonardo DiCaprio waren ook barmhartig genoeg om een plaatsje op de lijst te bemachtigen. Oprah Winfrey, die recent nog tot meest gulle beroemdheid werd benoemd, behaalde een negende plaats.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Naomi Lir

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019