Excite

Lance Armstrong verliest mogelijk Tourzeges

In een verklaring op zijn website schrijft Lance Armstrong donderdagnacht dat hij de strijd met het Amerikaanse antidopingagentschap opgeeft. Hiermee zet Armstrong zijn zeven Tourzeges op het spel, als ook 22 Touretappes. Hij is nooit betrapt op het gebruik van doping, maar wordt door enkele oud ploeggenoten beschuldigd.

Genoeg is genoeg

Armstrong verweert zich al jaren tegen beschuldigingen van dopinggebruik. Volgens het USADA heeft de wielrenner jarenlang systematisch bloeddoping gebruikt, maar direct bewijs is er niet. De meeste recente aanklacht probeerde Armstrong via een kort geding op te lossen, maar de rechter keurde het af. Lance Armstrong reageert nu: “In ieders leven is er een moment dat je tegen jezelf moet zeggen:genoeg is genoeg.”

Onzin

Armstrong is klaar met alle “onzin” over dopinggebruik. “Die heksenjacht heeft een enorme tol geëist van mijn gezin en mijn werk voor mijn stichting. Ik ga me nu volledig wijden aan de opvoeding van mijn vijf prachtige (en energievolle) kinderen, de strijd tegen kanker, en proberen om de meest fitte veertigjarige van deze planeet te worden.”

Bewijs

Het wereldantidopingbureau WADA is verrast dat Armstrong zijn strijd opgeeft. Volgens voorzitter John Fahey is dit op zichzelf een bewijs dat Armstrong iets te verbergen heeft. “Hij geeft hiermee toch aan dat er een kern van waarheid in zit. Hij had het recht om hier tegen te vechten, maar hij doet het niet.”

Oneerlijke strijd

Armstrongs oud ploegleider Johan Bruyneel is teleurgesteld in de beslissing van zijn voormalig pupil. “Lance is nooit eerder in zijn leven een eerlijk gevecht uit de weg gegaan. Dus dit geeft aan hoe oneerlijk deze strijd is geweest.”

Tour de France

Voor Armstrong maakt het niet uit wat men bij de dopingautoriteiten van hem vinden: “Ik weet wie die zeven Tours heeft gewonnen, mijn teamgenoten weten het en iedereen tegen wie ik gefietst heb weet het.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020